Op de polikliniek longziekten van het MMC is (op beide locaties) een longbehandelkamer gevestigd.  De longartsen voeren er onderzoeken en behandelingen uit. Zij behandelen poliklinische patiënten als ook patiënten die in het ziekenhuis opgenomen zijn. Zij worden hierbij geassisteerd door endoscopieverpleegkundigen.

transparant_1 lege regel

Sommige onderzoeken vragen om een specifieke voorbereiding. Bij het maken van een afspraak wordt een folder verstrekt. Hierin staat nadere uitleg over het onderzoek en de voorbereiding. Indien bloedverdunnende medicijnen worden gebruikt moet u dit doorgeven aan de secretaresse bij het maken van de afspraak. Indien u nuchter moet zijn en u gebruikt middelen tegen suikerziekte dient u dit eerst te overleggen met de longarts.
Patiënten die een onderzoek moeten ondergaan dienen op de afgesproken locatie en tijd plaats te nemen in de wachtkamer van de longbehandelkamer.
De verpleegkundige zal de patiënt naar de behandelkamer brengen en de nodige voorbereidingen treffen. Zij is gedurende het onderzoek aanwezig en assisteert de behandelend longarts.

Indien u in contact bent geweest met de MRSA, TBC  of een andere multiresistente bacterie wilt u dit dan vooraf melden bij de secretaresse die de afspraak maakt?

transparant_1 lege regel

Waar kunt  u de longbehandelkamer vinden?
Veldhoven: Na hoofdingang rechts af. De gang doorlopen, voorbij het restaurant (linker zijde). Trap of lift naar de 1e etage, volg route 174.
Eindhoven: Na hoofdingang, met de lift naar 2e etage, route 91 volgen

transparant_1 lege regel

Contact
Met alle vragen kunt u terecht bij het secretariaat longziekten, tel. (040) 888 61 00.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek

hart-long-sport 

(040) 888 61 00 

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

 

Aanvullende contactinformatie